A tavasz és a nyár általában a legtöbb kártevő aktivitásának csúcsidőszaka. Magyarország területén a melegebb hónapokban számos kártevő, mint például a szúnyogok, hangyák és legyek teljes erővel jelen vannak. Azonban a hidegebb hónapok beköszöntével bár néhány kártevő aktivitása csökkenhet, még mindig sokan vannak a téli időszakban is, melyek készen állnak otthonunk megszállására. Ahhoz, hogy megértsük, hogyan előzhetjük meg a téli kártevőket otthonunkban, először meg kell értenünk azokat a viselkedési formákat, amelyek a belső helyiségekbe hajtják őket​​. Amennyiben pedig már bekövetkezett otthonunk megszállása a kártevők részéről, keresse cégünket a rovarirtás és a rágcsálóirtás területén is!

A kártevők viselkedése télen

A téli hónapokban sok állat a hidegebb időjárásban hibernálódik, hogy energiát takarítson meg és túlélje a tavaszi felmelegedésig. Hasonlóképpen, számos kártevőnek is van saját „hibernálódási” formája, amit diapauzának neveznek. A diapauza során a rovarok igyekeznek menedéket keresni a hideg időjárás elől. Kártevőnként változik ez a folyamat, de akár szó szerint le is állíthatják növekedésüket és mozgásukat bármelyik növekedési szakaszukban, megállva tojásként, lárvaként, bábként vagy kifejlett egyedként. Ez mit jelent a háztulajdonosok számára? A diapauza során gyakori, hogy a kártevők betörnek az otthonokba, és különösen nehéz lehet megszabadulni a diapauzában lévő rovaroktól, mivel nem igényelnek ételt az életben maradáshoz​​.

Gyakori téli kártevők az otthon körül

Az otthonokba belépő kártevők közé tartoznak a rágcsálók is, amelyek a téli hónapokban rendkívül gyakoriak. A patkányok és egerek meleg fészket keresnek az otthonok falai között, ahol például a kamrában található élelmiszerekből lakmároznak​​. Amennyiben észlelte a rágcsálók jelenlétét otthonában, kérje egérirtás vagy patkányirtás szolgáltatásunkat!

A csótányok, bár egész évben problémát jelentenek, a hideg közeledtével még nagyobb ösztönző erővel keresnek meleg otthont. A csótányok meleg, nedves környezetet részesítenek előnyben, bőséges élelmiszerforrással​​. Természetesen cégünk a csótányirtás területén is tud segíteni, csak keressen minket lenti elérhetőségeink egyikén!

Hogyan akadályozzuk meg a kártevők bejutását az otthonunkba télen

A legjobb módja a kártevők eltávolításának az, hogy megakadályozzuk őket a bejutásban az otthonunkba. Ezekkel a tippekkel távol tarthatjuk a kártevőket, ahogy a hőmérséklet elkezd csökkenni.

1. Zárja le

A kártevők megelőzésének első lépése az, hogy megpróbáljuk meghatározni, hogy hol juthatnak be az otthonunkba. Zárjuk le azokat a lyukakat, repedéseket és hasadékokat, amelyek a kártevők bejutását teszik lehetővé.

2. Vegyük figyelembe a forrást

Bár a meleg elég nagy motiváció a kártevők számára télen, az étel is az. Győződjünk meg arról, hogy minden ételt – beleértve a háziállatok ételét is – olyan tárolóedényekben tartjuk, amelyek áthatolhatatlanok a kártevők számára.

3. Legyünk óvatosak az ünnepi előkészületek során

Azok számára, akik tervezik, hogy kültéri díszítéseket hoznak be, fontos egy pillanatot szánni arra, hogy kétszer is ellenőrizzék, hogy nem jutnak-e be kártevők az otthonunkba.

Ha már bejutottak a kártevők, a megoldás a rovarirtás vagy a rágcsálóirtás!

Amennyiben télen kártevők, például csótányok, patkányok vagy egerek jutnak be az otthonába, fontos azonnal cselekedni a probléma megoldása érdekében. Íme néhány lépés, amelyeket megtehet:

1. Átfogó tisztítás és karbantartás

Tartsa tisztán az otthonát, különösen a konyhát és a tárolóhelyiségeket. Zárjon le minden repedést és nyílást, amelyen keresztül a kártevők bejuthatnak.

2. Csapdák és mérgek

Használjon csapdákat és mérgeket a rágcsálók és rovarok ellen. Fontos, hogy a mérgeket biztonságosan használja, különösen, ha háziállatok vagy kisgyermekek vannak a házban.

3. Szakértő kártevőirtó vállalat

Amennyiben a probléma súlyos vagy nem képes önállóan megbirkózni vele, fontos egy profi kártevőirtó vállalatot megbízni, amilyen cégünk is. Rendelkezünk a szükséges eszközökkel és tudással a kártevők hatékony és biztonságos eltávolításához, keressen minket, hogy be tudjuk mutatni Önnek is szaktudásunkat!

4. Megelőzési stratégiák

A kártevőirtás után minden esetben tanácsot adnak szakembereink a jövőbeli fertőzések megelőzésének módjaira is, például hogyan zárjunk le potenciális bejáratokat vagy tartsuk távol a kártevőket csalogató ételmaradékokat.

5. Rendszeres ellenőrzések

Cégünk rendszeres ellenőrzéseket és kezeléseket is kínál, hogy biztosítsuk az otthona hosszú távú védelmét a kártevőkkel szemben.

Pann-tox – rágcsálóirtás és rovarirtás mesterfokon!

Professzionális megoldásokat kínálunk a rágcsálóirtás és a rovarirtás, illetve a szellőzőtisztítás területén, hogy otthonában vagy vállalkozásában végre nyugodtan élvezhesse az életet. Tapasztalt és képzett csapatunk áll rendelkezésére, hogy megbirkózzon a legmakacsabb problémákkal és biztosítsa a hosszú távú és biztonságos megoldásokat.

Évtizedes tapasztalattal rendelkezünk a szellőzőtisztítás, rovar- és rágcsálóirtás területén. Vegye igénybe szolgáltatásainkat, hogy Önnek is be tudjuk mutatni szakmai profizmusunkat!

Elérhetőségeink:
Telefon: +36 1/2405-851
Mobil: +36 20/422-5052
E-mail: info@panntox.hu