Bolhairtás

 

A padlók kezelésével és a falak 1 méter magasságig történő bepermetezésével semmisítjük meg egyaránt a kifejlődött vérszívó bolhákat és az utánpótlásukat biztosító lárvákat. Amennyiben meg szeretne szabadulni a kártevőktől, hívjon minket most a bolhairtás kapcsán!

Cégünknél a bolhairtás szolgáltatás 20.000,- Ft-tól elérhető.

bolhairtás

Bolhák a lakásban

bolhairtás Budapest

A lakásban előforduló bolhák általában a következő okokból lehetnek jelen:

1. Háziállatok

Leggyakrabban háziállatok, például macskák vagy kutyák hozzák be a bolhákat a lakásba. Ha a háziállatok rendszeresen járnak ki a szabadba, könnyen elkaphatják a őket. A bolhák könnyen megtapadhatnak a háziállatok szőrén, majd bejuthatnak a lakásba.

2. Korábbi bolha fertőzések

Ha korábban már volt bolhafertőzés a lakásban vagy a háziállatok környezetében, akkor a bolhák petéi és lárvaformái még mindig jelen lehetnek a környezetben. Ezek a peték hosszú ideig életképesek maradhatnak, és újra kikelhetnek, ha kedvező körülmények állnak elő.

3. Lomtalanítás vagy más külső tényezők

Külső területeken, mint például a szomszédos lakásokban vagy a közeli kertekben lévő bolhák, a lakásba is bejuthatnak. Lomtalanításkor vagy más események során a bolhák elhagyhatják az eredeti tartózkodási helyüket és áttelepülhetnek a lakásba.

4. Szállítás

A bolhák a ruházaton, bútorokon vagy más tárgyakon keresztül is bejuthatnak a lakásba. Például, ha használt bútorokat vásárolunk, és ezekben bolhák vagy bolhapeték vannak, akkor a lakásba is bekerülhetnek.

Fontos megjegyezni, hogy a bolhák gyorsan szaporodhatnak, és azonnali lépéseket kell tenni az ellenük való védekezéshez. Ha bolhákat észlel a lakásban, ajánlott cégünk segítségét kérni a hatékony és biztonságos bolhairtáshoz. Emellett rendszeres állatvédelem és megelőző intézkedések alkalmazása is ajánlott, hogy minimalizáljuk a bolhák újbóli megjelenését a lakásban.

Bolhairtás permetezéssel

Szakembereink a padlók kezelésével és a falak 1 méter magasságig történő bepermetezésével végzik a bolhairtást. Az irtás hatékonyságát a bolhalárva növekedését gátló adalékanyaggal fokozzuk.

A bolháknak többféle fajtájuk létezik, de ennek kártevés szempontjából nincs jelentősége. A padlón várakozó bolhák a mozgást érzékelve akár 1 méter magasságban is felugorhatnak áldozataikra, ezért is fontos, hogy szakembereink a falakat 1 méteres magasságig permetezik be.

Mit tehetünk megelőzésként?

A bolhák elsősorban a pincékben találhatóak meg (pl.: ha oda befészkelték magukat a kóbor macskák), ahonnan könnyedén behurcolhatjuk a lakásba. A megelőzés érdekében az első feladatunk, hogy megakadályozzuk a kóbor állatok bejutását a pincénkbe. Ha pedig bolhás pincébe kell lemennünk, védjük magunkat rovarriasztó készítménnyel. Emellett szintén nagyon fontos, hogy a háziállatainkat a számukra készült bolhariasztó eszközökkel védjük (nyakörv, spray, csepp).

bolhairtás, rovairtás

Miért fontos a bolhairtás a lakásban?

A bolhák potenciális egészségügyi kockázatot jelenthetnek az emberek és a háziállatok számára. A bolhák vérszívó rovarok, amelyek csípése kellemetlen viszketést, bőrpírt és allergiás reakciókat okozhatnak. Ezenkívül a bolhák által terjesztett betegségek, például a bolhaallergia dermatitis vagy a murine typhus komoly egészségügyi problémákat idézhetnek elő. A bolhairtás segít minimalizálni ezeket a kockázatokat és megvédeni az emberek és a háziállatok egészségét.

A bolhák jelenléte kellemetlenséggel járhat a lakásban élő emberek és háziállatok számára is. A bolhák okozta viszketés és irritáció miatt zavarhatják az alvást és a mindennapi tevékenységeket. A bolhairtás segít megszabadulni a kellemetlenségtől, és visszaadja a lakásban élők kényelmét.

A bolhairtás nemcsak a jelenlegi bolhainfesztáció kezelésére szolgál, hanem a megelőzés szempontjából is nagyon fontos. A bolhák gyorsan szaporodhatnak, és a peték hosszú ideig életképesek maradhatnak a lakás környezetében. A rendszeres bolhairtás és a megelőző intézkedések, mint például az állatvédelem és a lakás takarítása, minimalizálják a bolhák újbóli megjelenésének esélyét.

Ha a lakásban élnek háziállatok, a bolhairtás elengedhetetlen a háziállatok védelme érdekében. A bolhák könnyen megtámadhatják a háziállatokat, és ez kellemetlenséget és egészségügyi problémákat okozhatnak. Az állatok védelme érdekében fontos rendszeresen végezni a bolhairtást és a megelőző intézkedéseket.

Összességében a bolhairtás a többi rovarirtás munkához hasonlóan elengedhetetlen a lakásban, mivel segít megőrizni az egészséget, növeli a kényelmet, minimalizálja a betegségterjesztés kockázatát és védi a háziállatokat. Szakembereink segítségét kérve hatékonyan és biztonságosan végezhető el a bolhairtás, és biztosítható a lakásban élők és a háziállatok védelme.